miercuri, 12 ianuarie 2011

Ceata!

E anotimpul dintre anotimpuri. Cel al cetei.Si e probabil anotimpul favorit al oamenilor misteriosi. Finndca acuma la colturi bine iluminate de strada dar prost vazute se mai ascunde un astfel de om misterios, cu paltonul lui lung,cu o tigara sau fara, asteptand a arunca o aura de misticism asupra persoanelor curioase care arunca cu privirea prin ceata groasa.
Sau poate acesti oameni misteriosi de la colt de strada nu sunt defapt misteriosi ci doar ascunsi sub o coperta,gri,densa,umeda,care a fost asternuta pe ei fara voia lor. Si misterele lor la prima privire clara se transforma in praf gri.Acelasi praf gri pe care oamenii gri il au pe haine si care nu se duce jos usor,ca obiceiurile batute in personalitati de altfel, poate au vreo legatura cine stie.Si asa ajungem de la oameni misteriosi la oameni gri inveliti intr-o ceata gri, cu ochii si paltonul gri si o voce si mai gri.
Dar asta nu inseamna ca toti oamenii misteriosi de la colt de strada sunt defapt oameni gri. Daca cauti atent, la miez de noapte, pe una din strazile mai pustii ale Clujului poate ai norocul de a da de un original. Un om cu o poveste misterioasa in spatele lui, care asteapta sa fie ascultata, de urechi sobre sau un pic betive,de oameni simpli sau oameni ca si el.